Tuesday, November 30, 2010

How to make an origami heart

Salam semua. Dah lama rasanya tak update origami. So,harini nak kongsi satu diagram mcmana nak lipat love (heart). Dapat diagram drp wikiHow http://www.wikihow.com/Make-an-Origami-Heart
So,lepas ni blh le try buat banyak2.
Selamat mencuba! Ganbate!

Monday, September 27, 2010

How to make felt cake

Salam semua especially utk felt craft fan. Just nak share something on how to make felt cake. Dapat from anonymous site. Let's try ye. Ganbate!

Cake for my nephew

(Strawberry,kiwi/orange)
Ini antara cupcake yang aku dh try buat:)

Thursday, July 29, 2010

Buttons

Salam everyone..
Ni nak share craft lain. Dapat idea masa duduk tengok tv. Tgh santai2,terpikir pulak nak buat button @ brooch yg cute..
So,aku start potong shape2 yg rasa mcm cute skit.

This is antara collection yang sempat dijahit:


Buttons (depan)

Letak kat handbag

Wednesday, March 17, 2010

welcome back:)

salam semua..
it's been a year aku x update blog ni. so,aku nak share apa yang aku addicted selama setahun ni.
skg aku buat bisnes kecik2 jual my handmade keychain. target aku budak2 sekolah rendah. my niece tlong jual kt sekolah.he3..illegal tu:)

material: felt

antara collection2 yang aku buat:










Hmmm..hobby terbaru aku ni bukan saje dpt restkan otak yg serabut but at the same time boleh wat duit..kalo sesape interest nak try buat, cari kain 'felt' kat kedai. aku beli kain ni kat 'Daiso' store. kalo kat puchong, IOI mall ada. okle..selamat mencuba.

my 'facebook' account: 'ujiebakery@gmail.com'